top of page

Mauritius

Door de ligging in een tropisch gebied ten zuiden van de evenaar, heeft Mauritius het hele jaar door een 'droomklimaat'. Mauritius kent namelijk geen winter. Wel is er enkele maanden per jaar een zogenaamde regentijd, namelijk van december tot april.

Dit betekent echter niet dat het er dan constant regent. Wel kan het met name in februari en maart voor langere tijd bewolkt zijn. De luchtvochtigheidsgraad ligt wat hoger en de gemiddelde dag temperatuur aan de kust ligt tussen de 30° en 35°C, in het binnenland is dat ongeveer 5°C lager.

Typisch Mauritius: blauwe lucht en stralende zon!

In het binnenland treft men ook meer bewolking aan dan aan de kust. De koelste maanden op Mauritius zijn juni tot oktober. Dan ligt de dagtemperatuur gemiddeld tussen de 20° en 30°C. De zeetemperatuur ligt gemiddeld rond de 25°C.

Vooral de dure hotels zijn rijkelijk vertegenwoordigd op het eiland alhoewel er ook een redelijke keus is aan eenvoudigere hotels. Vooral de nationale luchtvaartmaatschappij Air Mauritius, die de vergelijking met onze eigen KLM glansrijk kan doorstaan, is de afgelopen jaren enorm gegroeid. Dit komt mede door het toegenomen aantal toeristen dat Mauritius bezoekt.

Toch wil de regering voorkomen dat Mauritius een tweede Costa Brava wordt. Er wordt er dus paal en perk gesteld aan de bouw van nieuwe accommodaties. Mauritius heeft zodoende een reputatie van exclusiviteit weten op te bouwen...

bottom of page