top of page

India       

India is een land in Azië dat grenst aan Pakistan, Tibet, Nepal, Bhutan, Myanmar en Bangladesh. India is sinds 1947 onafhankelijk van het Verenigd Koninkrijk De hoofdstad van India is New Delhi. Een aantal grote steden in India zijn: Mumbai (het oude Bombay), Calcutta, Delhi, Madras, Bangalore en Ahmadabad. Bij India horen ook twee eiland groepen. Dit zijn Andaman en Nicobar (bestaande uit de Andamanen en de Nicobaren) in de Indische Oceaan en de Laccadiven in de Arabische Zee.

India staat bekend om heel veel verschillende zaken. De bevolking bestaat uit vele verschillende etnische groepen, De belangrijkste religies zijn het hindoeïsme en de islam. Op het gebied van natuur kun je in India alles tegenkomen. Je hebt er woestijnen, grotten, stranden, berg gebieden en oerwouden. Deze zijn vaak terug te vinden in nationale parken, waar ook veel wilde dieren voorkomen. Een aantal diersoorten, die in India voorkomen, zijn leeuwen, panters, apen, tijgers, olifanten en walvishaaien. In India zijn een aantal diersoorten heilig, omdat zij een rol spelen in het hindoeïsme.

Heilige dieren voor de hindoes zijn o.a. de koe, de rat, de aap, de slang en de stier. Vooral de heilige koe is bekend. Heilige koeien mogen overal lopen en worden niet gedood voor het vlees of gebruikt als lastdier. In India kom je ook veel bijzondere bouwwerken tegen zoals o.a. de Taj Mahal in Agra en de Meenakshitempel in Madurai. India kent vele badplaatsen met lange uitgestrekte witte stranden. Bekende Indiase badplaatsen vind je in de deelstaat Kerala (Kovalam en Varkala) en in de deelstaat Goa.

bottom of page