top of page

21 Dagen Noord-India, Kolkata & Darjeeling

Vanaf € 1690,-

Reis omschrijving:Rondreizen met privé auto of busje met chauffeur. Gezien het grote aanbod aan historische en culturele bezienswaardigheden biedt India een Surplus aan reismogelijkheden voor de individuele toerist. Een goede voorbereiding is echter noodzaak om uw bezoek aan India te laten slagen. Deze reis wordt vaak gezien als het basisarrangement voor een rondreis door Noord-India. U maakt uitgebreid kennis met Delhi, Agra (Taj Mahal), Jaipur ( Rajasthan), Mathura, Haridwar ( Ghats aan de oevers van de rivier de Ganges).

Reisroute

01. Delhi

02. Delhi

03. Delhi-Mathura-Agra

04. Agra

05. Agra-Fatehpur Sikri-Jaipur

06. Jaipur

07. Jaipur-Delhi

08. Delhi-Haridwar-Rishikesh

09. Rishikesh

10. Rishikesh-Delhi

11. Delhi vrije dag

12. Delhi-Kolkata

13. Kolkata

14. Kolkata-Bagdogra-Gangtok

15. Gangtok

16. Gangtok-Darjeeling

17. Darjeeling

18. Darjeeling-Bagdogra-Delhi

19. Delhi vrije dag

20. Delhi-Amsterdam

01: Aankomst in Delhi

U wordt opgehaald en naar het hotel gebracht. Onderweg wordt direct besproken hoe laat u de volgende dag opgehaald wordt.

02: Delhi

's Ochtends na het ontbijt begint u onder leiding van de gids de stadstour door Oud & New Delhi. U bezoekt o.a. het Birla Mandir, Jama Masjid, Rajghat, India Gate, President huis etc, Lotus Tempel. Overnachting in hotel.

03: Delhi-Mathura-Agra (200 Kms/4-5 uur)

De reis vervolgt zich naar Agra met desgewenst onderweg een bezoek aan Mathura. Onderweg maakt u een stop voor de lunch. U wordt aansluitend naar het hotel gebracht en de rest van de avond heeft u vrij. Overnachting in hotel.

04: Agra

Na het ontbijt bezoekt u de Taj Mahal, een van de zeven wereldwonderen.(U betaalt zelf de entree). De Taj Mahal, het eeuwige symbool van India en Agra, gebouwd in wit marmer. Taj Mahal werd gebouwd door keizer Mugal Shahjahan voor zijn keizerin Mumtaz Mahal. Overnachting in hotel.

05: Agra-Fatehpur Sikri-Jaipur

's Morgens na het ontbijt gaat de reis naar Jaipur. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan Fatehpur Sikri-genoemd als de verlaten stad. Gebouwd door keizer Akbar, als zijn hoofdstad, maar na enkele jaren verlaten door de schaarste aan water. De hele stad is gebouwd door rood zandsteen.

06: Jaipur

Vandaag de stadstour van Jaipur, de poort naar Rajasthan. Jaipur, ook bekend als de roze stad vanwege de in roze opgetrokken zandstenen gebouwen. Het is een middeleeuwse stad met statige paleizen, kleurrijke bazaars (markt).

's Ochtends excursie naar het Amber fort per olifant of per jeep en in de middag de rondleiding door de stad met o.a. een bezoek aan het City Palace Museum, de sterrenwacht en het Paleis der Winden. Overnachting in hotel.

07: Jaipur-Delhi

De reis vervolgt zich door vele kleine dorpjes en prachtig landschap terug naar het drukke Delhi. Bij aankomst check-in in het hotel voor overnachting.

08: Delhi - Haridwar - Rishikesh

Na een heerlijk rustig ontbijt vervolgt de reis zich noordelijker naar Rishikesh. Onderweg wordt de nodige sanitaire stop gemaakt bij een van de meest bekende wegrestaurant Sheetal waar u ook direct de lunch kunt nuttigen. In de middag komt u aan in Haridwar,toegangspoort tot de Goden, dit is het punt waar de Ganges uit de Himalaya stroomt om te beginnen met de trage vooruitgang in de vlaktes. U bezoekt in Haridwar de Mansa Devi Tempel per kabelbaan en aansluitend woont u de Ganga Aarti bij. U heeft nog tijd over om wat te shoppen in het bekende Moti Bazaar alvorens naar het hotel te gaan. Overnachting in Hotel Great Ganga of Raj Cottage. 

09:Rishikesh

U bezoekt vandaag in Rishikesh o.a. Lachman Jhoela, Geeta ashram, Ram Jhula, Triveni Ghat. s Middag kunt u zelf de omgeving bezoeken. Optie: U kunt een excursie maken naar Dheradun, of naar Neelkhant Shivling). Rishikesh heeft vele Yoga-ashrams, die u kunt bezoeken. U kunt ook Yoga oefeningen doen onder begeleiding van een leraar of u laten verwennen middels een ayurvedische massage.

10: Rishikesh - Delhi

Voor het vertrek kunt een bad nemen in de Ganges. Na ontbijt vertrekt u naar Delhi. Overnachting in Hotel Singh Son / Maank (Karol Bagh).

11: Delhi

Volledige dag vrij voor onafhankelijke activiteiten. (Geen vervoer beschikbaar, u kunt dit ter plaatse boeken en betalen indient u hier gebruik van wilt maken).

12: Delhi - Kolkata

Op afgesproken tijdstip wordt u opgehaald en naar de airport gebracht voor de vlucht naar Kolkata. De naam is een verbastering van Kalokshetri: het veld van Kali.De naam van de stad werd in 2001 officieel gewijzigd van Calcutta naar Kolkata. U wordt bij aankomst opgehaald en naar het hotel gebracht. De rest van de dag vrij.

13: Kolkata

Na het ontbijt volgt de stadstour van Kolkata onder leiding van de plaatselijke gids. Bezoek aan het Victoria Memorial, St.Paul 's Catherdral, Kali Tempel, Jain-tempel, Moeder Teresa's Centre, Tagore Huis, Hooghly Bridge etc. Tussen 1700 en 1912 was Calcutta de hoofdstad van de Britse kolonie India (daarna werd dat New Delhi).

14: Kolkata - Bagdogra - Gangtok

Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Bagdogra. Ontvangst bij aankomst en de reis vervolgt zich naar Gangtok. De rest van de avond ter vrije besteding.

15: Gangtok

Na het ontbijt, op afgesproken tijdstip, begint u aan de stadstour met bezoek aan het Rumtek Klooster, Droul Chorthen, Research Instituut voor Tibetologie, Directoraat Ambacht & handgeweven (Gesloten op zondag), Flower Show.

16: Gangtok - Darjeeling

De reis vervolgt zich naar het prachtige Darjeeling. Het planten van thee in het Indiase district Darjeeling begon in 1841. Er zijn vele theeplantages in Darjeeling, en elke produceert zijn thee op een andere manier. Hierdoor is het zo dat de ene Darjeeling thee niet de andere is: er zijn smaakverschillen. 

17: Darjeeling

Vroeg in de ochtend tour naar Tiger Hills om de zonsopgang boven Kanchendzonga Peak (onder voorbehoud van helder weer) te bekijken. Op de terugweg een bezoek aan het Ghoom Kloosteren Batasia Loop. U gaat terug naar het hotel. Na het ontbijt vertrek voor een halve dag tour met bezoek aan de Japanse Tempel, Peace Pagoda, het Padmaja Naidu Himalayan Zoological Park & ​​Himalayan Mountaineering Institute (gesloten op donderdag), het Tibetan Refugee Self-Help Center (Gesloten op zondag) & Tea Estate. Overnachting in hotel.

18: Darjeeling-Bagdogra-Delhi

Op afgesproken tijdstip volgt transfer naar de airport voor de vlucht naar Delhi. Ontvangst door onze collega op de airport en transfer naar het hotel.

19: Delhi Vrije dag voor onafhankelijke activiteiten.

20: Delhi Vrije dag voor onafhankelijke activiteiten

Laat in de avond transfer naar de luchthaven voor de vlucht terug naar Amsterdam

21: Delhi - Amsterdam Aankomst Amsterdam

Inclusief bij de prijs inbegrepen zijn:

- Hotels op basis van ontbijt en logies.

- Airport transfers v.v.

Exclusief bij de prijs inbegrepen zijn:

- Retourticket vanaf Amsterdam.

- Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslagen.

- Reis- en annuleringsverzekering.

- Boekingskosten € 20,- per boeking.

- Visa & Niet genoemde kosten.

bottom of page