top of page

17 Daagse

Bihar Tour

Vanaf € 1475,- 

Dag 01: Vertrek Amsterdam - Dubai - Kolkata U vliegt via Dubai naar Kolkata .

Dag 02: Aankomst Kolkata Bij aankomst in Kolkata onze agent vertegenwoordiger, gevolgd transfer naar hotel Overnachting in hotel in Kolkata.

Dag 03: Kolkata Na het ontbijt in het hotel, hele dag city tour van Kolkatta,u bezoeken van Flower Market, Dakshineswar tempel, Belur Math, Victoria Memorial Hall en Moeder Teresa's huis.

Dag 04: Kolkata - Patna (Met de vlucht: Dep 09.40 uur / Arr 10.45 uur.). Na het ontbijt , transfer naar de luchthaven van Kolkata voor de vlucht naar Patna , bij aankomst op de luchthaven van Patna ,wordt u geassisteerd door onze agent, gevolgd transfer naar het hotel voor overnachting in Patna.Patna. Het hoofdstad van Bihar, is een van 's werelds oudste hoofdsteden. Gelegen in een zeer vruchtbare strook land langs de oevers van de Ganges, is het gebied gezien zo'n machtige heersers als Bimbisara, Ajatashatru, Chandragupta, Ashoka, Samadragupta en Vikramaditya. Iedere overheerser opgevaren in macht en dynastieke glorie opgericht, gaf hij zijn hoofdstad een nieuwe naam. Dus de oude Kusumpura gemetamorfoseerd door Pushpapura, Pataliputra en Azeemabad en nu in Patna, een continue geschiedenis variërend van 6e eeuw voor Christus tot het heden - een record aantal steden in de wereld kunnen claimen. De Mahatma Gandhi Setu, een van de langste bruggen ter wereld op 7.5 km, kruist de Ganges 5 km ten westen van de stad.

Dag 05: Patna 'S morgens na het ontbijt in het hotel later bezoek Golghar en Patna Town, rest van de dag ter vrije besteding. Overnachting in Hotel.

Dag 06: Patna-Vaishali-Patna (Met de bus):1 UUR. Na het ontbijt in het hotel ,vervogens hele dag city tour, Vaishali zonder gids. Vaishali- geboorteplaats van Mahavir, hier kunt u de Ashoka pilaar, Museum en Stupa zien. Op weg naar Vaishali kun je oversteken Mahatma Gandhi Setu (Longest Bridge op de rivier de Ganges in India) ook een bezoek brengen Dorpen van Bihar. Overnachting in Hotel.

Dag 07: Patna-Gaya-Bodhgaya (met de bus.) 110 KMS / 02 ½ uur) 'S morgens na het ontbijt in het hotel rijden naar Bodhgaya, en-route bezoek aan Gaya- beroemd om hindoe bedevaart, haar zei heilige naar laatste ritueel te doen na de dood te zijn. Bij aankomst check-in in het hotel, 's middags een bezoek Mahabodhi Boom en de tempel .Overnachting in Hotel

Dag 08: Bodhgaya - Varanasi (Met de bus): 250 km / 6-7 uur rijden) 'S morgens ontbijt in het hotel later rijden naar Varanasi. Bij aankomst check-in in het hotel

Dag 09: Varanasi Vroeg in de ochtend gaan voor een boottocht met gids voor een bezoek aan de heilige Ganges, waar duizenden gelovigen dagelijks komen hier aan de oevers van de rivier, de ganges om een ​​rituele duik te nemen en te reinigen van hun zielen en te aanbidden op de vele tempels. Later terug naar het hotel voor het ontbijt en na enige tijd de opbrengst voor de middag is vrij om te verkennen deze religieuze stad met gids te bezoeken Sarnath, net buiten Varanasi gehouden - het is zo heilig voor de boeddhisten als Varanasi is voor de Hindoes. Hier kunt u getuige zijn van de ruïnes van een ooit bloeiende boeddhistische klooster en daarna een bezoek aan een fijne museum dat een uitstekende collectie van boeddhistische kunst en beeldhouwkunst herbergt (vrijdag gesloten) en Visit Bharat Mata Tempel. Overnachting in Hotel

Dag 10: Varanasi- Allahabad (Met de bus): 130 km / 03 ½ uur) 'S morgens na het ontbijt in het hotel rijden naar Allahabad, bij aankomst inchecken in het hotel,' s middags een bezoek Sangam (kruispunt van drie rivieren Ganges, Yamuna en Saraswati). Allahabad: Volgens de Hindoe mythologie, voor de 'Prakrishta Yagna', Heer Brahma, de schepper - de Ganges, de Yamuna en de mythische Saraswati - - zou vloeien God van de Drie-eenheid een stuk land op aarde, waarop de drie rivieren koos in een rustige samenvloeiing. Dat land, gezegend door de goden, werd genoemd 'Prayag' of 'Allahabad', zoals het nu bekend is. Het is een van de meest heilige bedevaartsoorden van India.

Dag 11: Allahabad- Basti - Ayodhya (met de Bus): 290 km / 6 -7 uur ongeveer) 'S morgens na het ontbijt in het hotel, later rijden naar Faizabad (Ayodhya), onderweg bezoek Basti dorp. Later verder rijden naar Ayodhaya. 'S Avonds bezoek Ram janm Bhumi Tempel en Saryu rivier, bij aankomst check-in in het hotel

Dag 12: Ayodhya - Lucknow (Met de Bus): 130 km / 3 4 UUR) 'S morgens ontbijt in het hotel, later rijden naar Lucknow, bij aankomst check-in in hotel

Dag 13: Lucknow 'S morgens na het ontbijt in het hotel- halve –dagcity tour door de stad van de mooiste monument Lucknow bezoekende stad, Bara Imambara. Andere bezienswaardigheden zijn de Rumi Darwaza, Chota Imambara ,, en de restanten van de oude Britse Residency waaronder La Martinere, een van de Lucknow eerste grote Europese stijl gebouwen, de rest van de dag vrij voor eigen activiteiten.

Dag 14: Lucknow – Delhi(met de vliegtuig): Dep 10.45 uur / Arr 12.00 uur.). Na het ontbijt, transfer naar de luchthaven van Lucknow ,voor de vlucht naar Delhi , bij aankomst in Delhi wordt u geassisteerd door onze agent, gevolgd transfer naar het hotel voor overnachting.

Dag 15: Delhi 'S morgens ontbijt in Hotel, een hele dag vrij voor ontspanning (geen transport), Overnachting in Hotel.

Dag 16: Delhi 'S morgens ontbijt in Hotel, een hele dag vrij voor ontspanning (geen transport), Overnachting in Hotel.

Dag 17: Vertrek Delhi 'S Ochtends vertrek transfer naar de luchthaven van Delhi voor de vlucht vlucht naar Amsterdam

bottom of page