top of page

30 Daagse Char

Dham Yatra Tour

Spirituele Reis

Vanaf € 1490,-

Reisomschrijving:

Nergens op de wereld vind je een land waar al je zintuigen op zo'n manier op de proef worden gesteld als in India. Op iedere vierkante meter die je betreedt gebeuren er talloze dingen die je ogen, oren en neus bezighouden. India herbergt de meest spectaculaire paleizen en forten, diep religieuze tempels, serene taferelen aan de Ganges, ongerepte natuur, kamelen, olifanten, tijgers en talloze heilige koeien die statig over straat paraderen.  

Dag 01: Amsterdam - Delhi

U vertrekt met de KLM rechtstreeks naar Delhi. Bij aankomst in Delhi wordt u opgehaald door onze collega en wordt u naar het hotel gebracht.

Dag 02: Delhi

Vrije dag - U heeft vandaag de gehele dag ter vrije besteding om uit te rusten of om alvast een beetje te slenteren door de straten van Delhi.

Dag 03: Delhi - Daksh Mandir -Khangal Hardwar

Vroeg in de ochtend (06.00 uur) vertrekken we naar Hardwar. Deze reis duurt ca. 6 uur met tussentop voor de lunch. Wij maken tevens een stop onderweg bij de Daksh Mandir in het plaatsje Khangal. Tegen de middag komen we aan in Hardwar U kunt een verfrissende duik nemen in de heilige rivier de Ganges. We gaan per kabelbaan naar de Mansa Devi Mandir,wandelen via de leuke winkeltjes in het dorp terug naar de plaats langs de rivier waar de Ganges verering plaats vind bij zonsondergang. Dit ritueel mag u zeker niet missen.

Dag 04: Hardwar - Rishikes Na een heerlijk ontbijt met een prachtig uitzicht op de bergen vervolgt de reis zich naar Rishikes. We brengen een bezoek aan Lachman Jhoola en de Ram Jhoola. In de middag bent u vrij.

Dag 05: Rishikesh - Barkot (Yamunotrie)

We hebben vandaag een lange reis voor de boeg. We rijden in 7 uur met tussenstops onderweg) naar Barkot. Daar aangekomen gaan we aansluitend naar het hotel/ashram om uit te rusten van de lange reis. Indien u nog fit bent kunt u optioneel ter plaatse een excursie boeken naar Neelkanth - Shiv Mandir.

Dag 06: Barkot - Hanumanchatti (Yamunotrie)

Deze tocht is 13 km lang. U kunt dit te voet of per pony/doli afleggen. Dit kunt u ter plaatse beslissen.

Dag 07: Yamunotri - Harsil

Tijdens deze rit kunt genieten van de natuur. Harsil dient als tussentop onderweg naar Gangotri en staat bekend om zijn overheerlijke appels.

Dag 08: Harsil - Gangotri

U bezoekt aansluitend de Gangotri tempel. Deze tempel is uit de 18 eeuw , behoort toe aan de Godin Ganga en ligt vlakbij de heilige steen waar Koning Bhagirath Lord Shiva vereerde.

Dag 09: Gangotri

Vrije dag om tot rust te komen op uw eigen manier.

Dag 10: Gangotri - Guptkashi

Het plaatsje Guptkashi dient als tussenstop onderweg naar Kedarnath.

Dag 11: Guptkashi - KedarnathWe vervolgen onze reis naar ons volgend doel - Kedarnath- Onderweg maken we een stop in Gaurikund. Gaurikund staat bekend om de heetwaterbron.Aangekomen in Kedarnath hebben we de optie om 14 km te voet naar boven te lopen - op een pony of per doli. Eenmaal boven bent u bij de Kedarnath tempel die dateert uit de 18 eeuw en meer dan 1000 jaar oud moet zijn. In de tempel ziet u een kegelvormige lingam en de stier Nandi waarvan het verhaal u uitgebreid door de gids verteld zal worden.

Dag 12: Kedarnath

Vandaag kunt u uitrusten na de lange dag van gisteren.Kedarnath - Pauri - Pauri is een klein dorpje waar we zullen overnachten.Pauri - Joshimath - via Chopta ( 5 uur rijden) Vandaag is de bedoeling dat we door rijden naar Joshimath maar als er behoefte in de groep bestaat om te overnachten en geen lange reis te maken dan zullen we in Chopta de nacht doorbrengen.

Dag 13: Joshimath - Badrinath

We komen vandaag aan in Badrinath - de verblijfplaats van God Vishnu. Badrinath ligt in de Himalaya gebergte ( Uttarakhand) op een hoogte van 3133 m boven de zeespiegel. U brengt een bezoek aan de tempel en kunt een kijk/bad nemen in de heetwaterbron. (Narad Kund)

Dag 14: Badrinath

Gehele dag ter vrije besteding om Badrinath zelf te ontdekken en te beleven. Badrinath - Rishikes Na een lange rit van bijna 8 uur zijn we terug in Rishikes.

Dag 15: Rishikes - Shimla

Onze reis vervolgt zich nu op een rustig tempo naar Shimla. Bij aankomst aansluitend naar het hotel.

Dag 16 t/m 23: Shimla

Gehele dagen ter vrije besteding. U kunt rustig nadenken over de afgelopen dagen en uw belevingen.U kunt de 8 Devi's bezoeken (Mata dhaams ), Naina Devi, Shakumbrie, Chintapurnie, Djawala ji, Chamunda en Kangri Devi, of Sidhi Pieth - verschillende heilige plaatsen van Durga Maa.

Dag 24: Shimla - Amritsar

De reis vervolgt zich vandaag naar de stad van de Gouden Tempel - Amritsar.

Dag 25: Amritsar Katra

Na een lange reis van 8 uur rijden komen we aan in Katra. U verblijft hier in een eenvoudig hotel/Ashram. 

Dag 26: Katra

Vandaag brengen we (lopend / pony / doli een 14 km lange tocht)een bezoek aan Mata Vaishno Devi.

Dag 27: Katra

Vrije dag om uit te rusten. Katra - Chandigarh. We beginnen onze reis terug richting Delhi maar maken nog een stop voor de nacht in Chandigarh. Ter afsluiting van de reis wordt er gezamenlijk gedineerd. Onze leven is inmiddels een ervaring rijker.

Dag 28: Chandigarh - Kurukshetra - Delhi

We kunnen het niet laten om onderweg toch even een stop te maken in Kurukshetra.Deze plaats zal u zeker bekend in de oren klinken als u het verhaal van de Mahabarath (oorlog) kent. Wij willen u dit niet ontnemen en maken een kleine stop.Eenmaal aangekomen in Delhi wordt u aansluitend naar het hotel gebracht.

Dag 29: Delhi

Vrije dag - Laat in de avond wordt u naar de airport gebracht voor de vlucht naar Amsterdam.

Dag 30: Delhi - Amsterdam

Aankomst in Amsterdam.

Inclusief bij de prijs inbegrepen zijn:

- Retourticket vanaf Amsterdam.

- Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslagen.

- Ontbijt en logies.

- Airport transfers v.v.

Exclusief bij de prijs inbegrepen zijn:

- Reis- en annuleringsverzekering.

- Boekingskosten € 20,- per boeking.

- Visa & Niet genoemde kosten.

- Binnenlandse Vluchten.

bottom of page