top of page

15 Daagse Rondreis

Sri Lanka & Dubai

Vanaf € 1795,-

Reisomschrijving:

Sri Lanka staat bekend als tropisch eiland met alles wat daarbij hoort. Zo is er rondom het land een brede kustlijn met brede zandstranden en helderblauw water waar je o.a. uitstekend kan duiken en snorkelen. Meer landinwaarts vind je tropische bossen, theeplantages en een aantal berg gebieden. De hoogste bergen zijn de Pidurutalagala met een hoogte van 2524 meter en de Adam’s Peak met een hoogte van 2243 meter. In deze gebieden komen verschillende diersoorten in het wild voor. Zo leven er o.a. luipaarden olifanten. De Srilankese economie draait veelal op toerisme en de export van o.a. thee, koffie, rubber en kokosnoten.

Reisroute:

01. Vliegreis Amsterdam - Colombo

02. Negombo

03. Negombo - Yapahuwa

04. Yapahuwa - Anuradhapura

05. Anuradhapura - Habarana - Polonnaruwa

06. Polonnaruwa - Sigiriya - Kandy

07. Kandy - Pinnawela

08. Kandy Vrije dag

09. Kandy - Nuwara Eliya - Bandarwela

10. Tissamaharama

11. Galle - Hikkaduwa

12. Hikkaduwa vrij

13. Hikkaduwa vrij

14. Hikkaduwa - Negombo

15. Vliegreis Colombo - Dubai

16. Dubai vrij

17. Dubai vrij

18. Dubai vrij

19. Dubai vrij

20. Vliegreis Dubai - Amsterdam 

Dag 01: Amsterdam - Sri Lanka ( Colombo)

Vertrek v.a Amsterdam met Emirates naar Colombo. 

Dag 02: Negombo

Bij aankomst in de ochtend wordt u verwelkomd op de luchthaven. Aansluitend volgt de transfer naar het hotel om even lekker bij te komen van de vlucht. U verblijft in het Camelot Beach hotel in Negombo. In de middag kunt u auw eerste indrukken opmaken tijdens de satsdtour van Negombo. Negombo was tijdens het koloniale tijdperk een belangrijke plaats omdat er veel wilde kaneel in de omgeving groeide. In het centrum zijn enkele herinneringen aan de Hollandse periode te zien, waaronder een fort en katholieke Kerk. Tevens bezoekt u de lokale vissersmarkt.

Dag 03: Negombo-Yapahuwa

Na het ontbijt vertrekt u naar Yapahuwa via Kurunegala. Deze rit is een leuke eerste kennismaking met het groene binnenland van Sri Lanka. Aansluitend wordt u naar het hotel gebracht.U verblijft in Hotel Yapahuwa Paradise.

Dag 04: Yapahuwa-Anuradhapura

Vanuit Yapahuwa rijden we naar Anuradhapura. Dit is de grootste stad van het oude Sri Lanka en was meer dan duizend jaar het middelpunt van de Sri Lankaanse beschaving. De stad staat op de werelderfgoedlijst van Unesco en wordt gezien als hoofstad van het boeddhisme. Bezoek Stupa. In Anuradhapura zijn er diverse bouwwerken en overblijfselen te zien van het Boeddhisme waaronder beelden en oude kloosters. Overnachting in Anuradhapura in het Miridiya Hotel .

Dag 05: Anuradhapura-Habarana -Polonnaruwa

Vandaag vertrekt u naar Polonnaruwa ( via Habarana) waar u evt. per fiets een stadstour kan ondernemen. In de middeleeuwen was Polonnaruwa de hoofdstad van Sri Lanka, hierdoor zijn er enkele magnifieke overblijfselen uit het verleden bewaard gebleven. U neemt onder andere een kijkje bij de ruïnes van het Koninklijk paleis, de Gal Viharaya( drie mooie beelden van Boeddha in verschillende houdingen, ingekerfd in een rots) en het Lotusbad. Wederom een dag vol culturele hoogtepunten. Overnachting in het Royal Lotus Hotel in Polonnaruwa.

Dag 06: Polonnaruwa-Sigiriya-Kandy

Na het ontbijt vervolgt de reis zich naar Kandy. Onderweg maakt u een stop in Sigiriya en begint u aan de uitdagende klim van de beroemde ‘Leeuwenrots’die torenhoog boven de omgeving uitsteekt. Via smalle trappen bereikt u de ‘spiegelwand’ met zijn meer dan 1000 jaar oude muurschilderingen en beroemde fresco’’s van de maagden van Sigiriya. Het is belangrijk de beklimming in eigen tempo uit te voeren maar eenmaal aangekomen op de top is het uitzicht de beklimming meer dan waard! Na deze inspannende tocht kunt u bijkomen tijdens een rit in een ossenwagen. Vanuit deze kar heeft u mooi uitzicht op de rots en haar omliggende groene omgeving. Vervolgens rijdt u naar het hotel in Kandy.(105km). Overnachting in Thilanka Hotel in Kandy.

Dag 07: Kandy - Pinnawela

Na een heerlijk ontbijt vervolgt de tour zich naar het Pinnawela Olifanten weeshuis. U kunt hier de wilde olifanten zien en evt. voeren. Vervolgens gaat de reis naar Kandy. De stad Kandy, het historisch bolwerk van de Singalese cultuur van het eiland, is ook tegenwoordig nog een levendig centrum van traditionele kunstnijverheid,kunst en religieuze pracht en praal. We brengen een bezoek aan de Tempel van de Tand. De belangrijkste Boeddhistische tempel, waar de Tand van Boeddha, de heiligste relikwie wordt bewaard. We maken een rit rondom het meer en verkennen de stad per riksja! Een leuke en originele manier om de verschillende wijken van Kandy te bekijken. Onderweg maken we een stop bij de royal botanische tuin waar u kennis maakt met de plaatselijke specerijen. Enroute een bezoek aan Daladamaligawa. De dag wordt afgesloten met een culturele dansshow. Overnachting in Kandy in het Thilanka Hotel.

Dag 08: Kandy vrije dag

Dag 09: Kandy – Bandarawela - Nuwara Eliya

's Ochtends vetrekt u eerst naar Bandarawela, bezoekt onderweg de theeplantages en theefabriek in Labookelle.Vervolgens een kleine stop bij de Rambodda watervalllen en de Hanoeman tempel in Rambodda. Vervolgens richting Nuwara Eliya dat ook wel ‘klein Engeland in de heuvel’ wordt genoemd. Deze plaats is gelegen in het hartvan de landelijke theeproductie en hier wordt een belangerijk deel van ’s werelds beste thee geproduceerd, zoals de beroemde Ceylon thee. Overnachting in Nuwara Eliya in het Galway Forest Hotel of in Bandarwela Hotel Bandarwela. 

Dag 10: Nuwara Eliya / Bandarwela-Tissamaharama

Na het ontbijt vertrekt Tissamaharama. Enroute een bezoek aan Rawana Watervallen in Ella. In de middag een bezoek aan het Yala Park per jeep. U hebt een grote kans om hier wilde olifanten, wilde zwijnen, buffels, krokodillen en wellicht een luipaard te spotten. Ook de vogelliefhebber kan zijn hart hier ophalen. Overnachting in het Priyankara Hotel of Sanhinda in Tissamaharam. 

Dag 11: Tissamaharam- Galle - Hikkaduwa

Galle is vooral bekend vanwege de achtergelaten sporen van de Nederlandse koloniale tijd. U bezoekt o.a. het fort van de V.O.C. en Stilt Fisherman's in Ahangama. Dit fort is oorspronkelijk gebouwd door de Portugezen en afgebouwd door de Nederlanders. U overnacht in hotel Super Corals in Hikkaduwa. 

Dag 12 /13: Hikkaduwa -> Vrije dagen ter zelfbesteding. Uw overnachting is in het Super Corals hotel.

Dag 14: Hikkaduwa – Negombo

Na het ontbijt gaat u naar Negombo met onderweg een bezoek aan Colombo - stad en u krijgt even de gelegenheid om te winkelen in de stad. Vervolgens wordt u naar het hotel gebracht. U verblijft in het Camelot beach hotel in Negombo. 

Dag 15: Colombo - Dubai

In de ochtend wordt u opgehaald en naar de airport gebracht voor de reis naar Dubai. Bij aankomst in Dubai wordt u opgehaald en naar het hotel gebracht. De rest van de dag heeft u vrij.

Dag 16/17/18/19: Dubai Vrije dagen ter zelbesteding

Dag 20: Dubai - Amsterdam

In de ochtend wordt u opgehaald en naar de airport gebracht voor de reis naar Amsterdam. Aankomst Amsterdam in de middag. 

Inclusief bij de prijs inbegrepen zijn:

- Retourticket vanaf Amsterdam.

- Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslagen.

- Ontbijt en logies.

- Airport transfers v.v.

Exclusief bij de prijs inbegrepen zijn:

- Reis- en annuleringsverzekering.

- Boekingskosten € 20,- per boeking.

- Visa & Niet genoemde kosten.

bottom of page