top of page

Indonesië

Rond de evenaar ligt een enorme archipel van tropische eilanden. Op ieder eiland wonen heel verschillende mensen met bijzondere gewoonten, bouwstijlen en religies. Op ieder eiland is de natuur weer anders met vaak regenwouden, meren en overal vulkanen en palmenstranden.

Als je met een eigen auto, per boot, per vliegtuig en te voet door dit uitgestrekte gebied trekt dan voel je overal de zwoele tropen, ruik je de specerijen en ontmoet je al die eiland mensen met hun zadel huizen, betjaks, paarden koetsjes, voorouder poppen, tempels en offerandes.

Met ieder eiland zijn eigen charme, kun je in Indonesië gemakkelijk meerdere reizen maken zonder twee keer hetzelfde te zien. Op Java bedekken thee heuvels de voet van de vulkaan en vind je koloniale steden uit de Nederlandse tijd.

Diep in de jungle op Sumatra sta je oog in oog met Orang-oetans en op Sulawesi of de Sunda eilanden verken je de meer afgelegen gebieden. 

De meeste reizigers reizen naar het eiland Bali. Naast strand biedt dit eiland een afwisseling van authentieke cultuur en spectaculaire sawa's met intense groentinten. 

bottom of page