top of page

20 Daagse Sri Lanka

& Dubai Vanaf € 1740,-

Reis omschrijving:

Sri Lanka. De parel van Azië en volgens Marco Polo het mooiste eiland op aarde. Bekijk zeker Sigiriya, een rots met fresco’s die het oude koninkrijk uitbeelden. Bezoek ook de tempel Dalada Maligawa in heilige stad Kandy, waar een hoektand van Boeddha zou liggen. Zonnebaden kan je op de parelwitte stranden van Ambalangoda en Hambantota. Speel ook een potje cricket mee op het strand.

De lokale bevolking is dol op deze sport! Kuier door de straat op een olifant of bezoek het Pinnawala Elephant Orphanage vlakbij Kegalla. Hier vind je de grootste kudde gevangen olifanten ter wereld. 

Reisroute:

01. Vliegreis Amsterdam - Colombo

02. Negombo

03. Negombo - Yapahuwa

04. Yapahuwa - Anuradhapura

05. Anuradhapura - Habarana - Polonnaruwa

06. Polonnaruwa - Sigiriya - Kandy

07. Kandy - Pinnawela

08. Kandy Vrije dag

09. Kandy - Nuwara Eliya - Bandarwela

10. Tissamaharama

11. Galle - Hikkaduwa

12. Hikkaduwa vrij

13. Hikkaduwa vrij

14. Hikkaduwa - Negombo

15. Vliegreis Colombo - Dubai

16. Dubai vrij

17. Dubai vrij

18. Dubai vrij

19. Dubai vrij

20. Vliegreis Dubai - Amsterdam

Dag 01: Amsterdam - Sri Lanka ( Colombo)

Vertrek v.a Amsterdam met Emirates naar Colombo.

Dag 02: Negombo

Bij aankomst in de ochtend wordt u verwelkomd op de luchthaven. Aansluitend volgt de transfer naar het hotel om even lekker bij te komen van de vlucht. U verblijft in het Camelot Beach hotel in Negombo. In de middag kunt u auw eerste indrukken opmaken tijdens de satsdtour van Negombo. Negombo was tijdens het koloniale tijdperk een belangrijke plaats omdat er veel wilde kaneel in de omgeving groeide. In het centrum zijn enkele herinneringen aan de Hollandse periode te zien, waaronder een fort en katholieke Kerk. Tevens bezoekt u de lokale vissersmarkt.

Dag 03: Negombo-Yapahuwa

Na het ontbijt vertrekt u naar Yapahuwa via Kurunegala. Deze rit is een leuke eerste kennismaking met het groene binnenland van Sri Lanka. Aansluitend wordt u naar het hotel gebracht.U verblijft in Hotel Yapahuwa Paradise.

Dag 04: Yapahuwa-Anuradhapura

Vanuit Yapahuwa rijden we naar Anuradhapura. Dit is de grootste stad van het oude Sri Lanka en was meer dan duizend jaar het middelpunt van de Sri Lankaanse beschaving. De stad staat op de werelderfgoedlijst van Unesco en wordt gezien als hoofstad van het boeddhisme. Bezoek Stupa. In Anuradhapura zijn er diverse bouwwerken en overblijfselen te zien van het Boeddhisme waaronder beelden en oude kloosters. Overnachting in Anuradhapura in het Miridiya Hotel.

Dag 05: Anuradhapura-Habarana -Polonnaruwa

Vandaag vertrekt u naar Polonnaruwa ( via Habarana) waar u evt. per fiets een stadstour kan ondernemen. In de middeleeuwen was Polonnaruwa de hoofdstad van Sri Lanka, hierdoor zijn er enkele magnifieke overblijfselen uit het verleden bewaard gebleven. U neemt onder andere een kijkje bij de ruïnes van het Koninklijk paleis, de Gal Viharaya( drie mooie beelden van Boeddha in verschillende houdingen, ingekerfd in een rots) en het Lotusbad. Wederom een dag vol culturele hoogtepunten. Overnachting in het Royal Lotus Hotel in Polonnaruwa.

Dag 06: Polonnaruwa-Sigiriya-Kandy

Na het ontbijt vervolgt de reis zich naar Kandy. Onderweg maakt u een stop in Sigiriya en begint u aan de uitdagende klim van de beroemde ‘Leeuwenrots’die torenhoog boven de omgeving uitsteekt. Via smalle trappen bereikt u de ‘spiegelwand’ met zijn meer dan 1000 jaar oude muurschilderingen en beroemde fresco’’s van de maagden van Sigiriya. Het is belangrijk de beklimming in eigen tempo uit te voeren maar eenmaal aangekomen op de top is het uitzicht de beklimming meer dan waard! Na deze inspannende tocht kunt u bijkomen tijdens een rit in een ossenwagen. Vanuit deze kar heeft u mooi uitzicht op de rots en haar omliggende groene omgeving. Vervolgens rijdt u naar het hotel in Kandy.(105km). Overnachting in Thilanka Hotel in Kandy.

Inclusief bij de prijs inbegrepen zijn:

- Retourticket vanaf Amsterdam.

- Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslagen.

- Ontbijt en logies.

- Airport transfers v.v.


Exclusief bij de prijs inbegrepen zijn:

- Reis- en annuleringsverzekering.

- Boekingskosten € 20,- per boeking.

- Visa & Niet genoemde kosten.

bottom of page