top of page

10 Daagse Reis Kolkata & Bhutan

Vanaf € 600,-

Reis omschrijving:

Nergens op de wereld vind je een land waar al je zintuigen op zo'n manier op de proef worden gesteld als in India. Op iedere vierkante meter die je betreedt gebeuren er talloze dingen die je ogen, oren en neus bezighouden. India herbergt de meest spectaculaire paleizen en forten, diep religieuze tempels, serene taferelen aan de Ganges, ongerepte natuur, kamelen, olifanten, tijgers en talloze heilige koeien die statig over straat paraderen. 

Dag 01: Amsterdam Delhi - Kolkata

Aankomst, ontvangst en transfer naar het hotel.

Dag 02: Kolkata

Ontbijt in het hotel en gaat u voor een volledige dag stadstour van Kolkatta met gids. Bezoek Victoria Memorial, St.Paul 's Catherdral, paar belangrijke kerkenRijden langs Fort William (binnenkant bezoek niet is toegestaan, want het is onder controlevan het leger) Raj Bhawan, Kali Tempel, Jain-tempel, Moeder Teresa's Centre, Tagore Huis, Hooghly Bridge, Kumhar Toli (Kolonie van Idool makers).

Dag 03: Kolkata - PARO

Thimphu. Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Paro. Ontmoet uw gids op de luchthaven na de voltooiing van de luchthaven formaliteiten, dan rijdt u naar Thimphu, de moderne hoofdstad van Bhutan. 'S avonds vrij na het diner.

Dag 04: Thimphu

Thimphu, misschien wel de meest ongewone hoofdstad in de wereld, is de zetel van de regering. Deze bruisende stad is de thuisbasis van de koninklijke familie van Bhutan, het ambtenarenapparaat, en buitenlandse missies met vertegenwoordiging in Bhutan. Het is ook het hoofdkwartier voor een aantal internationaal gefinancierde ontwikkelingsprojecten.Vervolgens bezoek aan Tashichhodzong, de belangrijkste secretariaatsgebouw dat de troonzaal van Zijne Majesteit de Koning huizen. Tashichhodzong is ook de zomerresidentie van de Je Khenpo (Chef Abt) en de centrale monnik lichaam. Door naar de Nationale Bibliotheek, die een uitgebreide collectie boeddhistische literatuur huizen, met een aantal werken die dateren van enkele honderden jaren. Bezoek het nabijgelegen Instituut voor Zorig Chusum(algemeen bekend als het schilderij School), waar zich een zes jaar durende opleiding cursus wordt gegeven in de 13 traditionele kunsten en ambachten van Bhutan. Ook een bezoek (alleen buiten) naar het National Institute of Traditional Medicine, waar de geneeskrachtige kruiden overvloedig aanwezig zijnin het koninkrijk, bereid zijn en geleverd.Verder bezoek aan de National Memorial Chorten. De bouw van deze mijlpaal was oorspronkelijk door derde koning van Bhutan, Jigme Zijne Majesteit Dorji Wangchuk, die wilde een monument op te richten voor de wereldvrede en voorspoed. Voltooid in 1974 na zijn voortijdige dood, het is zowel een gedenkteken van wijlen Koning ("de vader van de moderne Bhutan"), en een monument voor de vrede. Bezoek aan de regering-run Ambachten Emporium en particuliere ambachtelijke winkels die een breed scala van handgemaakte producten, waaronder de prachtige schilderijen en prachtig thangkha geweven textiel, waarvoor Bhutan beroemd om is. Ook een bezoek aan het Folk Heritage en de Nationale Textiel Musea, geopend in 2001. Overnachting in hotel.

Dag 05: Thimphu - PARO

Ontbijt in het hotel.Vertrek naar Paro. De vallei van Paro bevat een schat aan bezienswaardigheden. In de ochtend bezoek aan Ta Dzong. Eens een uitkijktoren, gebouwd om Rinpung Dzong verdedigen tijdens inter-vallei oorlogen van de 17e eeuw, werd Ta Dzong ingehuldigd als Bhutan Nationaal Museum in 1968. Daarna loopt een heuvel pad naar Rinpung Dzong, die een lange en boeiende geschiedenis heeft.'S Middags rijden op de vallei naar de ruïnes van Drukgyel Dzong, 18 km te bekijken van Paro stad aan de noordkant van de vallei. Het was vanuit hier dat de Bhutanese verschillende binnenvallende Tibetaanse legers afweerden in de 17e eeuw. Ook een bezoek brengen Kyichu Lhakhang, een van de oudste en meest heilige tempels van het koninkrijk.In de avond, een bezoek aan een traditionele boerderij voor een kans om samen te werken met een lokale familie en iets te leren van hun levensstijl.Later de mogelijkheid om een ​​avondwandeling langs de hoofdstraat, en misschien een bezoek aan een paar kunstnijverheid winkels, of een ​​drankje in een plaatselijk cafe of bar te nemen. Overnachting in het hotel in Paro.

Dag 06: PARO - Kolkata - DELHI (Fly) Transfer naar de luchthaven op de vlucht voor Kolkata. Aankomst en aansluitend vlucht naar Delhi - Amsterdam.

Inclusief bij de prijs inbegrepen zijn:

- Retourticket vanaf Amsterdam.

- Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslagen.

- Overnachtingen (2-pers kamer met ontbijt).

- Airport transfers v.v. 

Exclusief bij de prijs inbegrepen zijn:

- Reis- en annuleringsverzekering.

- Boekingskosten € 20,- per boeking.

- Visa & Niet genoemde kosten.

bottom of page