"Your Asian Specialist" - Boodschap


22 Daagse Bihar
Tour India
 
Vanaf € 1745,-

Reisomschrijving:

Nergens op de wereld vind je een land waar al je zintuigen op zo'n manier op de proef worden gesteld als in India. Op iedere vierkante meter die je betreedt gebeuren er talloze dingen die je ogen, oren en neus bezighouden. India herbergt de meest spectaculaire paleizen en forten, diep religieuze tempels, serene taferelen aan de Ganges, ongerepte natuur, kamelen, olifanten, tijgers en talloze heilige koeien die statig over straat paraderen.  


Reisroute
01. Amsterdam - Delhi
02. Delhi
03. Delhi stadstour
04. Delhi- Calcutta
05. Calcutta (Kolkata)
06. Kolkata - Patna
07. Patna
08. Patna - Vaishali - Patna
09. Patna - Gaya - Bodhgaya
10. Bodhgaya - Varanasi 
11. Varanasi ( Benares)
12. Varanasi - Allahabad
13. Allahabad - Faizabad - Ayodhya
14. Ayodhya - Lucknow
15. Lucknow - Bareilly
16. Bareilly - Rishikesh
17. Rishikesh
18. Rishikesh - Haridwar - Delhi
19.20.21. Delhi vrij
22. Delhi - Amsterdam

Dag 01: Amsterdam – Frankfurt – Delhi ( of rechtstreeks met KLM)
U dient minimaal 3 uur voor vertrek aan te melden op de luchthaven. Uw bagage dient u in te checken op Delhi. U wordt gebracht naar uw hotel. Overnachting in Hotel Singh Son/Maank (of gelijkwaardig)

Dag 02: Delhi
Indien u met Air India / Emiraten vliegt komt u de volgende dag aan in Delhi. U wordt vervolgens naar uw hotel gebracht, of gelijkwaardig. Vandaag bent u vrij om te akklimatiseren.

Dag 03: Delhi ( stadstour Old en New Delhi)
Na het ontbijt krijgt u een uitgebreide tour van Old en New Delhi. Veel aandacht wordt besteed aan Old Delhi ( Chandini Chowk, Lal Kila ). In overleg met de groep wordt ook eventueel Akhchardham Tempel bezocht. Uiteraard volgt ook een bezoek aan het Ghandi Memorial.

Dag 04: Delhi – Kolkata (Calcutta)
Vroeg in de ochtend na het ontbijt, vertrekt u naar de airport voor de vlucht naar Calcutta. 
Vertrek Delhi om 07.30. Aankomst Calcutta om 10.30. Bij aankomst in Calcutta wordt u opgehaald en volgt transfer naar hotel Lytton of Golden Park . De rest van de dag bent u vrij voor eigen activiteiten.

Dag 05: Kolkata
We beginnen met de stadstour van Kolkata o.l.v. een ervaren plaatselijke gids. 
U bezoekt o.a. Victoria Memorial Hall, Belur Math, Mother Theresa’s huis, Flower Market, 
Kali Tempel/Kali Ghat & Dakhineswhar Tempel. De rest van de dag bent u vrij.

Dag 06: Kolkata – Patna
Op afgesproken tijdstip wordt u naar de airport gebracht voor de vlucht naar Patna ( hoofdstad van Bihar). Bij aankomst wordt u opgehaald en naar het hotel gebracht. Hotel Chanakya. De rest van de dag bent u vrij.

Dag 07: Patna
Na het ontbijt krijgt u een halve dag stadstour van Patna met een bezoek aan de Mahatma Ghandi Setu, een van de langste bruggen ter wereld.( 7.5 km ).

Dag 08: Patna – Vaishali – Patna
Na het ontbijt gaat u voor een halve dag excursie naar Vaishali- geboorte plaats van Mahavir. U kunt dan de Ashok pilaar bezichtigen, alsook een bezoek aan het museum brengen en de Stupa's koepelvormige boeddhistische monumenten) bezichtigen.

Dag 09: Patna – Gaya – Bodhgaya
Vandaag staat eeb bezoek aan Bodhgaya met onderweg een stop in Gaya, een bekende heilige bedevaartsplaats voor hindoes waar de laatste ceremoniën na de dood plaats vinden. Bij aankomst aansluitend naar het hotel Sujata of gelijkwaardig. ’s Avonds brengt u een bezoek aan de Mahabodhi (pipal-boom) en Mahabodhi-Tempel.

Dag 10: Bodhgaya – Varanasi (Benares)
Na het ontbijt vervolgt de reis naar Varanasi. De hele rit is afhankelijk van de situatie onderweg met het oog op de drukte, begaanbaarheid en andere obstakels. Bij aankomst wordt aansluitend naar hotel Hindustan of gelijkwaardig.

Dag 11: Varanasi
Vroeg in de ochtend maakt u een boottocht over de Ganges. U kunt hier ook een bad nemen, terwijl de anderen de verschillende activiteiten, badende gelovigen, een crematie of gewoon de duizenden pelgrims aanschouwen. Hierna terug naar het hotel voor het ontbijt en later op de dag maakt u een stadstour en brengt u een bezoek aan verschillende tempels o.a. Bharat Mata Tempel.

Dag 12: Varanasi – Allahabad
Na het ontbijt vetrekt u naar Allahabad. Bij aankomst wordt u ingecheckt in hotel Kanha Shyam of gelijkwaardig.  ’s Middags bezoekt u de ''sangam'', de plaats waar de rivieren de Ganga, Yamuna en Saraswati samen stromen en u brengt een bezoek aan het Anand Bhawan museum (het voormalig huis van Pandit Jawaharalal Nehru.)

Dag 13: Allahabad – Faizabad – Ayodhya
Na het ontbijt vertrekt u naar Ayodhya, de geboorte plaats van Shri Ram. U wordt ingecheckt in hotel Krishna Palace. Later op de dag een bezoek aan Ram Janam Bhumi Tempel en  Saryu Nadi (rivier).

Dag 14: Ayodhya – Lucknow
Vertrek naar Lucknow, bij aankomst aansluitend naar het hotel zodat u kunt uitrusten van de rit. Hotel La Place Inn of gelijkwaardig. Later op de dag doet u een halve dag stadstour om prachtige monumenten te bezoeken w.o. de Bara Imambara en andere bekende plaatsen als Rumi Darwaza, Chota Imambara, de overblijfselen/ruine van het Britse regeringsgebouw en La Martinere een groot gebouw in Europese stijl.

Dag 15: Lucknow – Bareilly
U vertrekt naar Bareilly en  verblijft hier in hotel Uberoi Anand of gelijkwaardig.
Er wordt tijdens deze reis een stop gemaakt bij de Bazar van Bareilly.

Dag 16: Bareilly – Rishikesh
Na het ontbijt rijdt u naar het hogergelegen plaatsje Rishikesh. Uw verblijf is gereserveerd in hotel The Great Ganga / Raj Cottage. U kunt de rest van de dag genieten van het prachtig uitzicht waardoor u compleet tot rust komt.

Dag 17: Rishikesh
Bezoek aan de Ram Jhula, Laxman Jhula, Parmarth Ashram, Triveni Ghat, Ganga Aarti in Rishikesh of u gaat naar Ganga Aarti in Haridwar (Har Ki Pauri).

Dag 18: Rishikesh – Haridwar – Delhi
Op afgesproken tijdstip volgt een bezoek aan Haridwar, per kabelbaan naar de Mansa devi Tempel. Bij terugkomst loopt u tussen de winkels, stalletjes met vele typisch indiase artikelen waar u ook even de tijd heeft om wat te kopen of gewoon even genieten van alle kleur en geur. Daarna vervolgt de reis zich richting Delhi. Onderweg maakt u nog een tussenstop in een van de vele prachtige wegrestaurant.

Dag 19: Delhi – Agra (optie belangstellenden voor bezoek aan Taj Mahal)
In overleg met ons kunt u de excursie naar de Taj Mahal boeken - zoniet dan heeft u een vrije dag in Delhi.

Dag 20: Delhi
Gehele dag stadstour van Oud en Nieuw Delhi, Raj Ghat (Ghandi memorial), Jama Mashid, Birla Tempel, Lotus Tempel, Parlementsgebouw, India Gate en er is genoeg tijd om ’s avonds te winkelen.

Dag 21: Delhi  
Eigen activiteiten/winkelen. U bent vrij om zelf deze dagen in te vullen. 

Dag 22: Delhi – Frankfurt / London– Amsterdam
Vertrek van hotel naar de airport voor de vlucht naar Amsterdam.


Inclusief bij de prijs inbegrepen zijn:
- Retourticket vanaf Amsterdam.
- Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslagen.
- Ontbijt en logies.
- Airport transfers v.v.

Exclusief bij de prijs inbegrepen zijn:
- Reis- en annuleringsverzekering.
- Boekingskosten € 20,- per boeking. 
- Visa & Niet genoemde kosten.
- Binnenlandse Vluchten.

Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint